GVBspoedcursus

 

Inclusief examen, regelcursus, lidmaatschap en golfles!

U begint met één volledige dag inclusief golfles in de onderdelen van het golfspel. Heeft u nog nooit gegolft, dan kunt u er voor kiezen voor slechts € 29 per maand golfles via 123golfles.nl te volgen. U leert putten, chippen, pitchen en de lange slagen. U mag na de eerste dag al de baan op.  

Programma


09:30                Ontvangst
10:00 - 10:30   Uitleg GVB/HCP54 traject
10:30 - 11:30   Regelexamen + korte regeluitleg
11:30 - 12:30   Pauze
12:30 - 14:30   Golfles
14:30 - 15:30   Zelf oefenen
Het programma is indicatief bedoeld

 

 

GVB of handicap 54?


Sinds 2012 heeft de NGF de naam van het golfvaardigheidsbewijs veranderd in de naam handicap 54 (HCP54). Het is dus precies hetzelfde. U krijgt uw HCP54-pas als u het regelexamen succesvol aflegt en tijdens een ronde over 9 holes 18 stablefordpunten behaald. Uitgebreide info hierover en over deze puntentelling ontvangt u direct bij de uitleg tijdens de cursus. Als beginners dien je alle drie de onderstaande stappen in de juiste volgorde te nemen. 

 

Stap-1: Regelexamen halen

 

Om uw GVB/HCP54-pas te ontvangen dient u eerst een theoretisch examen af te leggen. Deelname aan het examen is bij de cursus inbegrepen. Wij hebben een aparte pagina waarmee u de regels het snelst kunt leren met originele oefenexamens. Tijdens de cursusdag wordt er een korte regelcursus gegeven. Alleen deze cursus volgen is zeker niet voldoende om te slagen, u dient zich daarom altijd goed voor te bereiden via de onze website. Ons advies: maak tenminste 10 keer een oefenexamen. Slaagt u niet, dan mag u op een later tijdstip gratis aan een herexamen deelnemen. (Let op! U ontvangt alleen een pas als u voor het regelexamen slaagt.)

Stap-2: NGF Handicap halen


De tweede en laatste stap voor de NGF Handicappas. U loopt een ronde over 9 holes, vergezeld door een andere speler met een handicapbewijs. Deze speler dient de scorekaart samen met u te ondertekenen. Haalt u over deze ronde tenminste 18 stablefordpunten, uitgaande van handicap 54, dan ontvangt u de handicappas.(Let op! U ontvangt geen pas als u niet voor het regelexamen slaagt.) 

Lidmaatschap


Het lidmaatschap van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) is noodzakelijk als u het GVB/HCP54 wilt halen. De NGF is de overkoepelende organisatie die de landelijke golfpas verstrekt. U kunt niet rechtstreeks lid worden van de NGF, u kunt alleen lid worden van een bij de NGF aangesloten golfclub/vereniging. Om te kunnen blijven golfen dient u jaarlijks dus contributie aan de golfclub te betalen. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt normaliter € 75 per jaar, maar bij deze actie is de contributie voor het eerste kalenderjaar inbegrepen. Het tweede kalenderjaar betaalt u € 75. Pas na het tweede kalenderjaar kunt u het lidmaatschap bij onze vereniging opzeggen en kunt u eventueel lid worden van een andere vereniging. 

Golfclubs 


U mag tijdens de cursusdag en de lessen daarna gratis de golfclubs van de golfschool gebruiken. U hoeft dus zelf (nog) geen clubs aan te schaffen. Tijdens het spelen van een ronde dient u zelf voor clubs te zorgen (clubs zijn dan eventueel te huur).

Wekelijks golfles voor € 29 p.m. 

 

Na het volgen van de cursus heeft u alle onderdelen van het golfspel geoefend, maar u bent daarmee natuurlijk nog lang geen ervaren golfer. Goed golfen leert u door regelmatig les te nemen. Dat hoeft echt niet duur te zijn! Wij bieden u de mogelijkheid om bij meer dan 30 ervaren pro's door heel Nederland iedere week lessen te volgen voor slechts € 29 per maand. Voor de laatste maand golfles betaalt u dan slechts € 1,- (mits u een abonnement voor 6 maanden afsluit). U kunt er ook voor kiezen om minimaal 2 maanden de lessen te volgen. U betaalt dan € 29 per maand.

 

Locaties


De eerste dag van de cursus wordt alleen op de grotere locaties in gegeven. Deze zijn: Amsterdam, Breda, Driebergen, Eindhoven, Rotterdam, en Venlo. De lessen na de cursus kunt u bij meer dan 30 pro's door heel Nederland volgen, waaronder: Amsterdam, Amersfoort, Breda, Driebergen, Eindhoven, Haarlem, Heerenveen, Rotterdam, Tilburg, Venlo en Zeist. Klik hier voor alle info over onze locaties. Let op! Er kunnen tussentijds altijd locaties afvallen of bijkomen, raadpleeg dus altijd even de helpdesk voordat u begint.. 

Extra kosten


Je dient alleen zelf de ballen voor het gebruik op de driving range te huren. Je huurt circa 20 ballen voor € 1 munt (u vindt de exacte prijzen door op een locatie te klikken). Voor een ronde over 9 holes dient u rekening te houden met een greenfee van ongeveer € 25 per keer. Er zijn geen andere extra kosten dan op deze pagina vermeld!

Cursusdata en vouchers


U kunt in de agenda alle cursusdata en locaties bekijken en direct boeken. Met een voucher hoeft u de cursus niet te betalen. Heeft u een voucher voor meerdere personen? Dan dient iedereen zich afzonderlijk met een uniek e-mailadres aan te melden. U kunt in dat geval de vouchercode meerdere malen gebruiken. Zonder voucher dient u € 219 contant af te rekenen.

Let op! Heeft u een voucher gekocht, dan kunt u geen rechten ontlenen aan de tekst (of voorwaarden) op de voucher of op de website van de aanbieder. Onze voorwaarden zijn altijd leidend en er kan niet van worden afgeweken. De cursus en/of vervolglessen kunnen alleen worden gevolgd op de locaties op onze website.

Voorwaarden


Deze cursus is alleen geschikt voor volwassenen. Indien u deelneemt aan deze cursus gaat u akkoord met onze voorwaarden 

AL ONZE LOCATIES
18+ DOOR HEEL NEDERLAND